Hoe start je een WordPress blog - WebProgress

Hoe start je een WordPress blog

Hoe start je een WordPress blog. Je hebt een (business) idee en je wilt je kennis gaan delen via een Blog. Wat doe je dan? Je start snel en gemakkelijk een website in WordPress en binnen “no time” schrijf jij je eerste blog. Zo easy kan het zijn.

Om je WordPress blog te starten hoef je geen angst te hebben. Inmiddels zijn er al meer dan 500.000 bloggers met een eigen WordPress blog website die hun kennis delen. Tegenwoordig is 1 op de 4 websites een WordPress website en alles is super toegankelijk geworden.

Welke stappen dien je te ondernemen als je een WordPress blog wilt starten? Eigenlijk zijn het een aantal vrij gemakkelijke stappen die door ieder persoon kunnen worden ondernomen.

In dit artikel vertellen wij je hoe snel en gemakkelijk je dit zelf kunt regelen.

Stap 1: Wat wordt je domeinnaam?

Je hebt een idee en je wilt dat delen op het Internet. De eerstvolgende stap is het nadenken over een domeinnaam.

Deze domeinnaam dient aan te sluiten bij het idee dat je hebt en wellicht ook in combinatie met de gewenste vindbaarheid. Bijvoorbeeld: Fietsen van Jansen: www.fietsen-jansen.nl of Voeding coach Femke: www.voeding-coach-femke.nl

Een domeinnaam heb je al vanaf 12,50 Euro per jaar en gratis in combinatie met een webhosting pakket.

Bekijk hieronder wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn.
[wpdomainchecker width=”300″ button=”Check”]

Is het gewenste domein beschikbaar? Bestel dit domein of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Stap 2: kiezen van webhosting

Om een WordPress blog website te kunnen laten draaien op het Internet, dient het te voldoen aan een aantal eisen.

Drie van die eisen zijn:

  1. programmeertaal PHP (versie 5.2.4 of hoger)
  2. MySQL (versie 5.0 of hoger) database
  3. Voldoende schijfruimte (afhankelijk van het aantal foto’s, plugins, thema’s, etc.)

Dit zijn de belangrijke componenten die WordPress vereist om te kunnen werken. Als je WordPress gebruikt voor een eenvoudige website of een gewoon weblog, dan heb je geen eigen (virtuele) server nodig. Er zijn webhosting pakketten beschikbaar vanaf 11,25 euro per maand (excl. Btw).

Stap 3: de WordPress installatie

Op het moment dat stap 1 en 2 geregeld zijn en je krijgt je inloggegevens van je provider van je controle panel van je webhosting, kun je starten met de installatie van WordPress Blog.

Het actuele installatie bestand van WordPress, kun je gratis downloaden via de volgende website https://wordpress.org/

Als je dit bestand hebt gedownload (.zip), kun je bestand uitpakken via programma’s zoals Winzip, Peazip of een ander uitpakprogramma.

Als het bestand is uitgepakt, zijn het een aantal mappen die geüpload kunnen worden via een FTP programma. Zelf zijn we erg tevreden over CoreFTP. Inloggegevens, om je FTP te benaderen, heb je als het goed is ontvangen van je Webhosting provider.

De volgende stap is de installatie van een database. Ook dit is recht toe recht aan. Via het controlepanel van je provider kan je gaan naar het onderdeel “databases” en kun je deze aanmaken, inclusief een databasegebruiker en alle nodige rechten.

Na het uploaden, ga je naar je domein: www.jouwdomein.xx en de installatie stappen spreken voor zich. Na deze stappen ben je eigenaar van een WordPress blog website en kan je je eerste web blog schrijven.


Hopelijk heeft dit artikel je meer inzicht gegeven hoe je je eigen WordPress blog kan starten. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat het ons gerust weten.

Ben je al enthousiast geworden over WordPress en wil je er direct mee aan de slag? Neem dan via de onderstaande knop contact met ons op voor de mogelijkheden of kijk bij Internet diensten.

[/fusion_text][fusion_button link=”http://www.webprogress.nl/contactformulier/” color=”custom” size=”medium” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”Stel een vraag” button_gradient_top_color=”#dd7c7c” button_gradient_bottom_color=”#dd7c7c” button_gradient_top_color_hover=”#62c47d” button_gradient_bottom_color_hover=”#62c47d” accent_color=”#ffffff” accent_hover_color=”#ffffff” bevel_color=”” border_width=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ animation_offset=”” alignment=”” class=”” id=””]Stel een vraag[/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Vergelijkbare berichten