Wat is wordpress - WebProgress

Wat is wordpress

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je heel gemakkelijk een website kunt bouwen en onderhouden. Dit CMS begon ooit als een simpel systeem om weblogs mee te maken. Inmiddels is WordPress ver ontwikkeld en veel meer dan alleen een weblog platform.

WordPress wordt tegenwoordig ook door grote bedrijven gebruikt zoals bijvoorbeeld Walt Disney, Bloomberg, TechCrunch en veel meer.

WordPress is gemakkelijk

WordPress is een simpel CMS om een eigen blog, website en zelfs webshop (en waarschijnlijk nog wel meer) te maken. Omdat alles 1 systeem is heb je geen kennis nodig van HTML, PHP of CSS. De insteek is dat je tekst schrijf zoals je dat gewend ben bij tekstverwerkingsprogramma’s zoals Microsoft Word. Het systeem van WordPress handelt alle nodig codering erachter zelf af. Zodoende hoef je je alleen maar te richten op je artikel (content) wat je wilt schrijven.

WordPress = Open source

WordPress is gratis en open source. Je hoeft dus niet te betalen voor het systeem en je actief meehelpen aan verbeteringen van het CMS. Open source maakt het ook mogelijk dat je eigen toepassingen kan aansluiten zoals eigen plug-ins of widgets. Er zijn vele mensen op deze wereld die hier al de nodige bijdragen in hebben geleverd.

Het uiterlijk en uitbreiding zijn onbeperkt

Op het Internet zijn duizenden plugins te vinden die jou kunnen helpen om de je droom website te realiseren. WordPress heeft een hele grote community waar continue doorontwikkeld. Momenteel zijn er meer dan 40.000 gratis plugins en 2.500 webdesigns (thema’s) beschikbaar zijn. Deze zijn niet allemaal gratis aangezien er veel ontwikkeltijd gaat zitten in sommige plugins en andere oplossingen.

Wat heb je nodig om te starten met een WordPress website

Om een WordPress website te starten heb je niet veel nodig. Met een domeinnaam en webhosting pakket kan je al starten. Wel moet het webhosting pakket een MySQL ondersteuning bevatten (database; versie 5.0 of hoger) anders gaat het niet werken. Ook is het belangrijk om PHP (versie 5.4 of hoger) ondersteuning te hebben, aangezien de basis van WordPress in php is geschreven. Zonder deze twee onderdelen (MySQL en PHP) gaat een WordPress website niet werken.

Ben je al enthousiast geworden over WordPress en wil je er direct mee aan de slag? Neem dan via de onderstaande knop contact met ons op voor de mogelijkheden of kijk bij Internet diensten.

Bewaren[/fusion_text][fusion_button link=”http://www.webprogress.nl/contactformulier/” color=”custom” size=”medium” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”Stel een vraag” gradient_colors=”#dd7c7c|#dd7c7c” gradient_hover_colors=”#62c47d|#62c47d” accent_color=”#ffffff” accent_hover_color=”#ffffff” bevel_color=”” border_width=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ animation_offset=”” alignment=”” class=”” id=””]Stel een vraag[/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Vergelijkbare berichten