3 tips om de Google ranking van je website te verbeteren | WebProgres

3 tips om je Google ranking te verbeteren

Google ranking verbeteren. Iedereen die een website heeft en daarvan wilt profiteren, heeft de ambitie om hoog in de zoekresultaten van Google naar voren te komen. Dit maakt het wel eens lastig want de Google zoekmachine is erg complex qua algoritmes.

Is er een groot Google ranking verbetergeheim?

Er is geen groot geheim om snel hoog in die zoekresultaten naar voren te komen. Het zijn vaak een aantal basisuitgangspunten die gevolgd dienen te worden. Google hecht veel waarde aan het leveren van relevante zoekresultaten voor hun gebruikers.

In dit artikel geven wij u 3 simpele tips om de Google ranking van je website te verbeteren, ongeacht uw huidige positie in de zoekresultaten.

Tip 1: Google vind unieke content fantastisch

Google is s ’werelds grootste zoekmachine en wilt de beste resultaten leveren aan zijn bezoekers. Unieke content is iets wat je als website eigenaar onderscheidend maakt voor Google (voorbeeld: een fietsenmaker schrijft een pagina over zijn eigen winkel). Unieke content is dus absoluut van meerwaarde voor zowel de doelgroep als Google.

Google ziet dit als een win-win omdat meerdere partijen hier de vruchten van plukken. Unieke content en dan vooral ook de back links zijn waardevol in de ranking van Google. De kracht van back links wordt later in dit artikel toegelicht.

Tip 2: Off page optimalisatie

Content schrijven en publiceren is absoluut belangrijk. Dit is slechts de eerste stap van het mogelijke succes van je content. Off page optimalisatie gaat over alle activiteiten die je onderneemt om je content te promoten zodat deze bekend wordt bij de Internet bezoekers.

Voorbeelden zijn: delen in gerelateerde community’s (voorbeeld: een nieuw artikel over een bepaalde wijn delen in bepaalde wijn gerelateerde Facebook community’s), start een discussie op een forum over het onderwerp waar jij je content over hebt geschreven, voeg je content internet pagina toe aan een zoekmachine zoals Google, Yahoo en Bing. Deze zoekmachines zijn gratis.

Tip 3: Back links zijn belangrijk

Back links zijn externe website links die naar jouw website verwijzen. Een andere naam hiervoor zijn inkomende weblinks. Deze back links kunnen we worden gezien als stemmen op je website. Zij refereren naar je website als zij de content belangrijk vinden voor anderen. Google meet dit ook en neemt dit mee in de positionering van je website in de zoekresultaten. Deze tips kunnen jou helpen om jouw back links te creëren:

  • Kijk naar je concurrenten en onderzoek hun back links. Welke heb je al wel en welke nog niet?
  • Kijk naar content relevante websites en deel daar je links.
  • Laat gasten, vrienden of zakenrelaties een blog artikel schrijven. Hiermee wordt jouw website in een andere omgeving gedeeld die weer jouw websitebereik vergroot.
  • Werk met testimonials en referenties. Hiermee worden bezoekers geprikkeld om je website te bezoeken en te waarderen.
  • Ga link uitwisselingen aan met relevante websites om ook via hun je websitebereik te vergroten.

Hopelijk heeft dit artikel je meer inzicht gegeven hoe je de Google ranking van jouw website kan verbeteren. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat het ons gerust weten.

Ben je al enthousiast geworden over WordPress en wil je er direct mee aan de slag? Neem dan via de onderstaande knop contact met ons op voor de mogelijkheden of kijk bij Internet diensten.

[/fusion_text][fusion_button link=”http://www.webprogress.nl/contactformulier/” color=”custom” size=”medium” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”Stel een vraag” button_gradient_top_color=”#dd7c7c” button_gradient_bottom_color=”#dd7c7c” button_gradient_top_color_hover=”#62c47d” button_gradient_bottom_color_hover=”#62c47d” accent_color=”#ffffff” accent_hover_color=”#ffffff” bevel_color=”” border_width=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ animation_offset=”” alignment=”” class=”” id=””]Stel een vraag[/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie