Social media plan

Social media plan. Internet is voor iedereen erg belangrijk geworden. Geen informatie kan meer gemist worden via welk social media kanaal zoals Facebook, Twitter of welke ander kanaal dan ook. We vinden het allemaal belangrijk maar vooral ook leuk om informatie te delen met elkaar. Zo worden bijvoorbeeld video’s via YouTube, Vimeo en Facebook vaak gedeeld, zakelijk delen we informatie via LinkedIn en Twitter en ga zo maar door.

Social media is een soort van Engelse verzamelnaam om via het Internet met relaties informatie te delen die wij denken dat interessant is voor anderen.

Marketingfacts heeft een interessant artikel gepubliceerd (2016) waarin, op basis van onderzoek, de top 6 meest gebruikte social media platformen zijn opgesomd (zie onderstaande figuur).

top 6 meeste gebruikte social media platforms - Marketingfacts

Hoe ziet uw social media plan eruit?

De hamvraag is; wat betekent dit voor u als internet pionier / Internet ondernemer? Aanvullende vragen zijn: hoe zet u nu social media in en hoe wilt u het in de toekomst inzetten? Via welk kanaal kunt u uw doelgroep bereiken en via welk kanaal kunt u uw producten en diensten bereik vergroten om rendement te verhogen? Wat is het effect als ik geen social media inzet? Allemaal relevantie vragen die nodig zijn om een doordachte social media strategie /social media plan op te zetten.

Is het moeilijk om een doordachte social media strategie en plan op te zetten? Nee, helemaal niet. Het vertrekpunt is vaak uw eigen missie, visie en de manier waarop u nu uw doelgroep bediend. Met dat vertrekpunt heeft u een prima startpunt om de vertaling te maken naar het Internet en zo eerst een helder plan van aanpak met doelen te formuleren.

De invulling van de social media kanalen en de communicatie daarin is slechts in de invulling van het “hoe”. Ook daar ligt niet de uitdaging. Het gaat om het nemen van de juist beslissingen op basis van een helder gedefinieerd vertrekpunt.

WebProgress helpt u bij de totstandkoming van een social media plan en kan u, indien u dit wenst, ook nog ondersteunen bij de uitvoering. Praktijk leert dat u met de juiste tools end e juiste social media strategie uw business goed kan opbouwen en uitbreiden.

Spreekt het bovenstaande u aan en wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Stel een vraag