5 tips om de meest gemaakte WordPress fouten te voorkomen

5 tips om de WordPress fouten te voorkomen

WordPress is tegenwoordig een heel populair content management systeem (CMS). Eén op de vier websites in de wereld is gemaakt in WordPress. WordPress is een makkelijk en laagdrempelig CMS, wat voor de meeste gebruikers goed te hanteren is qua beheer en ontwikkeling.

Echter kent het systeem wel wat haken en ogen die voor een hoop frustratie en ongenoegen kunnen zorgen. Er zijn bijvoorbeeld duizenden verschillende plug-ins en templates beschikbaar op het Internet waar je jezelf helemaal in kan verliezen. Dit artikel geeft je vijf tips waar je in ieder geval op kan letten om de meest voorkomende fouten met WordPress voor te zijn.

1. Het kiezen van het verkeerde WordPress platform

Gratis via WordPress.com of kiest u liever de eigen beheer webhosting oplossing via WordPress.org? De meeste WordPress beginnelingen die aan de slag gaan met WordPress raken bij deze keuze al in de war. Voor beide oplossingen is wat te zeggen want ze hebben beide hun voor- en nadelen.

WordPress.com is het meest geschikt voor mensen die een blog over muziek, voeding of fotografie willen bijhouden. WordPress.org, de zelf installatie is echt voor mensen die zelf het volledige beheer willen over hun website. Denk hier bijvoorbeeld aan bedrijven, sales en kennisplatforms en meer.
Het is belangrijk dat je eerst goed de voor- en nadelen overweegt voordat je een keuze maakt.

2. Men vergeet vaak na installatie de standaard inlognaam te wijzigen

Als je WordPress installeert, genereert het systeem automatisch een inlognaam genaamd “admin” met alle rechten. Voor hackers is dit natuurlijk interessant aangezien zij hier gemakkelijk hier misbruik van kunnen maken. Zij breken in je website met de standaard gegevens en nemen dan je website over, met alle bijkomstige gevolgen voor uw website. Niet echt een wenselijke situatie zou je zeggen.

Binnen WordPress is er een mogelijkheid om dit gemakkelijk tijdens de installatie maar ook na, aan te passen. Ons advies in deze is om het altijd aan te passen naar een naam die voor u gemakkelijk te onthouden is qua inlognaam. Ook het wachtwoord is hierbij een aandachtspunt. Maak vooral een combinatie van nummers, letters en speciale karakters om je inloggedeelte goed te beveiligen.

3. Het kiezen van een onjuiste of verkeerde website template (theme)

Website templates (themes) zijn er voor WordPress in allerlei soorten en varianten. Het gevaar hierbij is dat er hele dure en niet gebruikersvriendelijke varianten tussen zitten. Probeer bij het uitkiezen van een “theme” te letten op de volgende aandachtspunten: makkelijk in gebruik, redelijk geprijsd en afkomstig van een betrouwe organisatie met een goede reputatie.

Wij adviseren onze klanten om via Themeforest.net een theme met de genoemde criteria te kiezen en na korte evaluatie aan te schaffen. Daarnaast zijn er zat andere aanbieders die ditzelfde ook aanbieden. Wees vooral kritisch in uw keuzen op basis van de genoemde aspecten.

4. De standaard tagline “just another blog” vergeten te wijzigen

Een tagline is een omschrijving van je website in één korte regel. Na de installatie van WordPress staat er standaard “just another blog”. Wees hier bewust van en verander deze zo snel mogelijk, voordat Google deze indexeert in zijn zoekmachines.

Indien je dit niet verandert, is het slecht voor hackers een makkelijke uitnodiging om je website te onderzoeken en mogelijk om over te nemen via hacks. Wees gewaarschuwd.

5. Verander de standaard permalink structuur

Na standaard installatie, laat de website pagina’s zien met de volgende URL opbouw: www.jouw-website.nl/?p=123. Naast dat dit er raar uitziet, is het ook nog eens zoekmachine onvriendelijk.

De permalink structuur geeft je de mogelijkheid om URL’s op een gewenste manier weer te geven. Door hierin de juiste keuze te maken, wordt je website automatisch beter vindbaar in de zoekmachines. Dit is gemakkelijk aan te passen vanuit het menu instellingen.


Hopelijk heeft dit artikel je meer inzicht gegeven hoe je de meest gemaakte WordPress fouten kunt voorkomen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat het ons gerust weten.

Ben je al enthousiast geworden over WordPress en wil je er direct mee aan de slag? Neem dan via de onderstaande knop contact met ons op voor de mogelijkheden of kijk bij Internet diensten.

[/fusion_text][fusion_button link=”http://www.webprogress.nl/contactformulier/” color=”custom” size=”medium” stretch=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”Stel een vraag” button_gradient_top_color=”#dd7c7c” button_gradient_bottom_color=”#dd7c7c” button_gradient_top_color_hover=”#62c47d” button_gradient_bottom_color_hover=”#62c47d” accent_color=”#ffffff” accent_hover_color=”#ffffff” bevel_color=”” border_width=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ animation_offset=”” alignment=”” class=”” id=””]Stel een vraag[/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Vergelijkbare berichten